01.04-05.04.2019

PONIEDZIAŁEK

I śniadanko: chlebek z masełkiem, szynka, papryka, herbatka.
Obiadek: zupa koperkowa z ziemniakami,
spaghetti bolognesse, kompot.
Podwieczorek: banany, ciastko zbożowe.

WTOREK

I śniadanko: chlebek z masełkie, parówka na ciepło, katchup, herbatka.
Obiadek: zupa jarzynowa z ziemniakami,
naleśnik z twarogiem i musem malinowym, kompot.
Podwieczorek: bagietka z masełkiem, warzywa do chrupania.

ŚRODA

I śniadanko: bułka z masełkiem, ser bały, dżem, kakao.
Obiadek: rosół z makaronem,
filet z kurczaka po parysku, puree z masełkiem i koperkiem, surówka colesław,
kompot.
Podwieczorek: warsztaty kulinarne.

CZWARTEK

I śniadanko: chlebek z masełkiem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbatka.
Obiadek: zupa buraczkowa,
kotlet jajeczny, ziemniaczki puree, marchewka na ciepło, kompot.
Podwieczorek: galaretka z owocami.

PIĄTEK

I śniadanko: chlebek z masełkiem, jajko na twardo, ser topiony, szczypiorek, herbatka.
Obiadek: zupa kartoflanka,
pulpety rybne z dorsza, ryż brązowy, fasolka zielona na parze, kompot.
Podwieczorek: chałka maślana, kakao.